MASKE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Yaşadığımız bu pandemi sürecinde birçoğumuzun aklına takılan en önemli sorulardan biri “Maske alırken nelere dikkat etmeliyim?” sorusu oluyor. Her şeyden önce aldığınız maskenin sizi koruyacağından emin olmalısınız. “Peki ya hangi maske beni korur?” diye düşünebilirsiniz. Koruyucu özelliği yüksek maskeler medikal filtreli maskelerdir. Şunu hatırlatmakta fayda var: N95 ve KN95 tipi maskelerin de koruyuculuğu oldukça yüksektir, ancak Sağlık Bakanlığı bu tip maskelerin olası/kesin vakalar ve sağlık çalışanları tarafından kullanılması gerektiğini duyurdu. Bu sebeple bizi koruyacak en iyi maske medikal filtreli maskedir. 
   “Üç katlı cerrahi / medikal filtreli maskeler beni nasıl korur?” diye sorabilirsiniz. Cerrahi / medikal filtreli maskeler üç katlı tek kullanımlık maskelerdir. Yalnız unutmamak gerekir ki: piyasada karşımıza çıkan her 3 katlı tek kullanımlık maske, medikal filtreli maske değildir. Medikal filtreli maskelerin orta katında bizi virüsten koruyan, Meltblown adı verilen özel bir filtrasyon tabakası bulunur. Meltblown filtresi virüsleri tutarak bize ulaşmasını engelleyen tabakadır. Maskenin iç ve dış katları ise Spunbond kumaştan imal edilmektedir. Tek kullanımlık 3 katlı medikal filtreli maskelerimizin her bir katı minimum 25gr/m2 ’dir.
Tüm maskelerimizin üretiminde kulak acıtmayan elastik lastik kullanılmaktadır ve maskelerimizde burun teli bulunmaktadır. Yetişkin maskelerimizin uzunluğu 17,5 cm, eni 9.5 cm’dir. Düz renk çocuk maskelerimizin uzunluğu 14,5 cm, eni 9.5 cm’dir. Desenli çocuk maskelerimizin uzunluğu 14,5 cm, eni 9 cm’ dir.  Çeşitli renk (beyaz, mavi, mor, yeşil, pembe, turuncu vs.) ve desen seçeneklerimiz mevcuttur. Tüm maske kumaşlarımızın boya sertifikaları vardır. Sağlığa zararsız boya kullanılmaktadır, güvenle kullanabilirsiniz. 
Maske kutularımızın içerisinde 50 adet maske bulunur. Bir koli ise 40 adet kutudan (2000 adet maske) oluşur. Sipariş durumuna göre maskelerimiz 10’arlı şeffaf paketler halinde hazırlanabilir. 
Meltblown filtreli tek kullanımlık medikal maskeleri internet sitemizdeki; sipariş formunu doldurarak, telefon numaralarımızdan bize ulaşarak veya mail adreslerimiz üzerinden sipariş vererek temin edebilirsiniz. Dilerseniz üretim tesisimize gelerek de ürünlerimize ulaşabilirsiniz. 
Sonuç olarak kullandığınız maskenin Sağlık Bakanlığınca belirlenen kalite standartlarına uygun olduğundan ve sizi koruyacağından emin olmalısınız. Doğru maske kullanın, sağlığınızı riske atmayın. Sağlıklı günler dileriz.

İnternet sitemizden (www.matumed.com) en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz.