Karantina Süresince Evde Can Sıkıntısını Önlemek İçin 45 Harika Fikir

İşte bu krizi yüzünüzde bir gülümsemeyle atlatmanıza yardımcı olacağını umduğumuz tüm aile için 45 harika aktivite fikri:

  1. Müzik Yapın
    Balkonlarından birlikte şarkı söyleyen ve enstrüman çalan İtalyanların hikayelerinden daha canlandırıcı bir şey yoktur. Çocuklarınız varsa, onları enstrümanlar yapmaya veya kendi şarkılarını yapmaya teşvik edebilirsiniz. Birbirinize şarkı söyleyin, birbirinize şarkı söyleyin ve topluluğunuza ruhunuzun bozulmadığını gösterin.
  2. Arkadaşlarla İletişime Geçin
    Sosyal izolasyon, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Boş zamanınızı arkadaşlarınızla Skype veya Facetime üzerinden takip ederek yalnızlığın üstesinden gelin. Teknolojik gelişmeler, sevdiklerinizle vakit geçirmek için aynı odada bulunmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.
  3. Yeni Bir Tarif Deneyin
    Genelde süpermarketten satın alacağınız malzemeleri bulmakta zorlanıyorsanız, neden dolaplarda ne olduğunu ve yeni bir tarif pişirmeyi denemiyorsunuz? Asla bilemezsin, inanılmaz bir şey icat edebilirsin!
  4. İyi Bir Kitap Okuyun
    Çoğumuz okumak istediğimiz bir yığın kitap var ve takılıp kalmak için şimdi olduğundan daha iyi bir zaman olamaz! Daha küçük çocuklarla birlikte kalıyorsanız, onları okumalarına ayak uydurmaya teşvik etmek de zamanı geldiğinde onları okula yeniden tanıtmayı çok daha kolay hale getirecektir.
  5. Fotoğraf Albümlerinizi düzenleyin
    Düzenlemeyi düşündüğünüz fotoğraflarla dolu bir kitabınız var mı? Şimdiki zaman gibi bir zaman yok! Bu aynı zamanda size daha mutlu zamanları hatırlayarak hafıza şeridinde yürüme şansı verecek ve sonuçta kendinizi yeniden canlanmış hissetmenizi sağlayacaktır.
  6. Dans
    Haftalık dans derslerinden hoşlanmanız veya sadece düğünlerde dans etmeniz, biraz müzik çalmanız ve vücudunuzu hareket ettirmeniz fark etmez. Dans etmek sizi mutlu edecek endorfin salgılar ve ailenizle bağ kurup yeniden bağ kurmanın harika bir yoludur. Ayrılacak zamanla, bütün dans rutinlerini öğrenebilirsin
  7. Bir Ev Spa Kurun
    Yerel spanın kapalı olması, kendinizi şımartamayacağınız anlamına gelmez! Uzun bir köpük banyosu yapın, kendinize bir yüz bakımı yapın. Rahatlamak ve güzelliğinize odaklanmak için zamanınızın çoğunu kullanın
  8. Ev İyileştirmelerini tamamlayın
    Hepimizin, ertelemeye devam ettiğimiz evin etrafında o işleri var. Ön kapınızın boyanması, oturma odanızın dekore edilmesi veya arka bahçenizin ayıklanması gerekip gerekmediğini, son altı aydır ertelediğiniz tüm o küçük işleri yapmak için eşsiz bir fırsat olarak kullanın.
  9. Biraz Tohum ekin
    Büyük bir arka bahçeniz veya pencereli bir apartman daireniz olması fark etmez, şimdi tohum ekmeye başlamak ve önümüzdeki aylarda çiçek, bitki veya sebzelerin büyümesini izlemek için yılın mükemmel zamanı. Yeni büyüme, zamanında bir hatırlatma görevi görecek
  10. CV’nizi Güncelleyin
    İster koronavirüsün işinizi etkileyeceğinden endişeleniyor olun, ister sadece bir değişiklik, kariyer veya hız istiyor olun, CV’nizi güncellemek için neden bu yeni bulunan boş zamanın tamamını kullanmayasınız? Mantıklı ve pratik, zamanınızı akıllıca kullandığınızı ve geleceğinize yatırım yaptığınızı hissettirecek.
  11. Çamaşır Yıkama
    Çamaşır sepetinizin altını en son ne zaman gördünüz? Hayır, biz de! O gıpta ile bakılan boş çamaşır sepetine ulaşmak için zaman ayırırsanız hissedeceğiniz kendini beğenmiş tatmin duygusunu hayal edin: bir gün geçirmek için çok mantıklı bir yol.
  12. Bir Dil Öğrenin
    İspanya’da yaşıyorsanız veya İspanya’ya taşınmayı düşünüyorsanız ve hala İspanyolca konuşmayı öğrenmediyseniz, şimdi bir öğrenme programına biraz zaman ayırmak için mükemmel bir zaman. Her gün sadece birkaç kelime öğrenseniz bile, konu İspanya’da canlı yayına entegre olmaya geldiğinde büyük bir fark yaratacaktır.
  13. Bir Şey Yapın
    Eğer kurnazsanız, o zaman kendi evinize kilitlenmişseniz bir rüya gerçek olabilir: bu, istediğiniz gibi dikmek, örmek ve yapmak için mükemmel bir fırsattır. Sıfırdan bir şeyler yapmak, inanılmaz bir memnuniyet duygusuna yol açar ve pahalı çevrimiçi alışverişin cazibesine kapılmadan evinize güzel bir şey eklemenizi sağlama avantajına sahiptir.
  14. Eski Filmleri İzle
    En sevdiğiniz eski filmlerden bazılarını yeniden izlemek için oturduğunuzda ortaya çıkan nostaljiden daha iyi bir şey yoktur. Daha iyi zamanların anılarını geri getiriyorlar, satır için onları biliyorsunuz ve sizi mutlu ediyorlar: Kriz zamanlarıyla baş etmenin daha iyi yolu nedir?
  15. Sanat Yap
    Kriz zamanlarında küçük çocukları eğlendirmenin denenmiş ve test edilmiş yolları resim, çizim ve renklendirmedir, ancak bundan zevk aldığınızı ve kendinizi rahatlatıcı bulduğunuzu fark edebilirsiniz. Sanat yapmak sizi yaratıcı yönünüzü açığa çıkarmaya, el becerinizi geliştirmeye teşvik eder ve sonuç evinizin etrafında sergilenebilir, içine hapsolduğunuz dört duvarı aydınlatabilir.
  16. Lego ile inşa edin
    Neredeyse 12 yaşın altındaki tüm çocuklar Lego’yu sever, bu nedenle günlük inşaat zorlukları onları eğlendirmenin ve zihinsel olarak uyarılmasının harika bir yoludur: Evden çalışmaya ve aynı zamanda çocuklarınızı eğlendirmeye çalışıyorsanız idealdir. Onlara her gün yeni bir meydan okuma verin ve işe koyulmalarını izleyin! Bazı harika örnekler şunlardır: bir panayır alanı inşa etmek, bir uzay roketi inşa etmek, hayalinizdeki ıssız adayı tasarlamak veya arkadaşlarınız için bir ziyafet yaratmak. Tek sınır onların hayal gücüdür!
  17. Bir Kitap Yazın
    Herkesin içinde en az bir romanı olduğu söyleniyor: seninki ne? Her zaman bir kitap yazmayı hayal ettiyseniz veya bir hikaye için harika bir fikriniz varsa ve nereye gidebileceğini görmek istiyorsanız, neden yazmaya başlamıyorsunuz? Bir daha yazmaya başlamak için asla bu kadar boş bir günlüğünüz veya geniş bir zamanınız olmayacak!
  18. Mektup Yazma
    Mektup yazmak ölmekte olan bir sanat biçimidir, ancak bu kriz onu tekrar ön plana çıkarmak için ihtiyaç duyduğu yaşam çizgisi olabilir. Arkadaşlarınız, ebeveynleriniz veya büyükanne ve büyükbabalarınız yalnızsa, onlara bir mektup yazın: yüzlerine bir gülümseme getirecektir. Çocuklarınızı da mektup yazmaya teşvik edebilirsiniz: bu onları sevdikleriyle iletişim halinde tutmanın yanı sıra bu el yazısı becerilerini geliştirmenin de harika bir yolu olacaktır.
  19. Gardırobunuzu Düzenleyin
    Bahar temizliği veya gardırobunuz için daha iyi bir zaman nedir? Size uymayan veya artık giymediğiniz tüm kıyafetleri çıkardığınızda kendinizi tamamen yenilenmiş hissedeceksiniz. Ek bir bonus olarak, bu kıyafetleri her zaman eBay üzerinden satabilir ve biraz daha fazla harçlık kazanabilirsiniz.
  20. Bir Blog Başlatın
    Kendi blogunuz aracılığıyla duygu ve düşüncelerinizi dış dünya ile paylaşın. Herhangi bir konuda olabilir ve herhangi bir izleyiciyi hedefleyebilir: Bir blog, internetin kendi küçük köşesidir ve istediğiniz her şeyi söyleyebileceğiniz ve yapabileceğiniz kendi alanınız olması çok özgürleştirici olabilir.
  21. Kendi Animasyonunuzu Yapın
    Çocuklarınızın çok fazla çizgi film izlemesini istemiyor musunuz? Onun yerine biraz yapmaları için onları teşvik edin! Stop motion animasyonu şaşırtıcı derecede kolaydır ve sadece bir kamera ve biraz sabır gerektirir. Bir hikaye yazın, karakterlerinizi yaratın ve işe koyulun: Bu, çocuklarınızın hayal gücünü yakalarsa tam bir günü kolayca doldurabilir.
  22. Şükran Listesi Yaz
    Çoğu insan virüs ve virüsün kendileri ve aileleri üzerindeki etkisinden korkuyor ve endişeli. Hala minnettar olmanız gereken şeylerin bir minnettarlık listesini yazmaya zaman ayırmak, olumlu bir zihinsel tutumu sürdürürken kendinizi sakinleştirmek ve güven vermek için harika bir araç olabilir.
  23. Gelen Kutunuzu düzenleyin
    Hepimizin ertelediği bu işlerden bir diğeri, ancak gelen kutunuzu düzenlemek, tüm önemli e-postaları çok daha kolay bulmanıza yardımcı olacak ve bu listedeki işi tamamladığınızda kendini beğenmiş hissetmenizi sağlayacak başka bir iş. Önemsizliği silin ve devam edin!
  24. Bir Yol Gezisi Planlayın
    Nereye gitmek istersin? Ne görmek istersin? Kilitlenme biter bitmez ailenizi ziyaret edecek misiniz? Sahile gitmek mi? Bir sonraki yolculuğunuzu veya tatilinizi planlamak için zamanınızı harcayın, böylece zihninizi odaklamak için her zaman olumlu bir şeyiniz olur.
  25. Dışarıda, İçeride Kamp
    Uyku tulumlarınızı, bir çadırınızı ve bir dizi masa oyununu bir araya toplayın ve kapalı alanda kamp gezisinin tadını çıkarın. Bu, ön kapınızın dışına adım atmadan TV’nin fişini çekip aileniz ve arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurmanın basit bir yoludur.
  26. Bir Çay Partisi düzenleyin
    İçeride mahsur kaldığınızda yapabileceğiniz en kötü şey pijamalarınızın içinde kalmaktır. Kalkmak ve giyinmek ruh sağlığınız için iyidir. Sizi bunu yapmaya teşvik etmek için, aileniz için güzel bir ikindi çayı partisi düzenleyin. Herkes kendi şıklığını giymeli, minyatür kekler ve kurabiyeler yemeli ve şehrin en güzel restoranındaymışsınız gibi davranmalı!
  27. Balon Tenisi Oynayın
    Balon tenisi oynamak için ihtiyacınız olan tek şey bir balon ve iki kağıt tabak. Her oyuncuya bir tabak verin ve maç başlasın! Balonu sadece tabaklarınızla dokunabildiğiniz sürece havada tutun. Balonun yere değmesine izin veren ilk kişi kaybeden kişidir.
  28. Masa oyunları oynayın
    Masa oyunları hayat içindir, sadece Noel için değil, bu yüzden Monopoly panonuzu dolabın arkasından kazın ve bir turnuva ayarlayın. Masa oyunları saatlerce sürebilir ve hemen hemen herkesin rekabet ruhunu ortaya çıkarır, bu da onları yalnızlık içinde geçirmek için harika bir yol yapar.
  29. Defile Yapın
    Kaçımız asla giymediğimiz kıyafetlerle dolu bir gardıroba sahip olduğumuz için suçluyuz? Ayıracak zamanınız varsa, neden dolabınızdan alışveriş yapmayasınız, sahip olduğunuzu bile unuttuğunuz kıyafetleri deneyin ve ailenizin geri kalanı için bir defile düzenleyin. Çocuklarınız da dahil olursa, gardıroplarını çözmenin ve düzenlemenin kolay bir yoludur. Bir taşla iki kuş vurmak!
  30. Video Oyun Maratonu Yapın
    Ekran süresindeki katı kısıtlamalarınızı gevşetin ve bir video oyun maratonuna ev sahipliği yapın! Video oyunları, istediğiniz yere gitmenize ve herhangi bir şey olmanıza izin verir: bu kaçışa kucak açın ve bir veya iki saat boyunca tüm dertlerinizi unutun, bunun yerine prensesleri kurtarın veya bir dünya yarış şampiyonu olun.
  31. Karalama Defteri Oluşturun
    Scrapbooking, anılarınızı güzel bir şekilde kaydetmenin harika bir yoludur. Okul raporlarından fotoğraflara, çocuk çizimlerinden tiyatro biletlerine kadar, scrapbooking bu dönüm noktalarına değer vermenin ve onları tek bir yerde tutmanın harika bir yoludur. Kendiniz için albümler oluşturabilir veya çocuklarınızı kendi not defterlerini oluşturmaya teşvik edebilirsiniz.
  32. Kapalı Engel Kursu Yapın
    Kapalı alanda engelli parkur oluşturmak için yastıklar, oyuncaklar ve evinizin etrafında yatan diğer engelleri kullanın. Yapabildiğiniz kadar zorlaştırın ve ardından evinizin her üyesine eğlenceli bir egzersiz şekli vermesi için meydan okuyun.
  33. Yoga Yapın
    Yoga harika bir egzersiz şeklidir ve aynı zamanda zihinsel sağlığınız için de iyidir. Sırf stüdyonuza veya sınıfa gidemiyor olmanız, yoga yapamayacağınız anlamına gelmez. YouTube’da oturma odanızda takip edebileceğiniz pek çok harika video var.
  34. Pijama Partisi Yapın
    Pijamalarınızı giyin, rahat battaniyeler toplayın ve bütün aileyi bir torba patlamış mısırla toplayın. İster film izleyin, ister korkutucu hikayeler anlatın, bu rahatlamanın, gevşemenin ve ailenizle bağ kurmanın harika bir yoludur.
  35. Eviniz Feng Shui
    Feng shui sanatı, evinizin enerjisini etkileyebilir ve nesnelerin ve mobilyaların etrafında hareket edebilir ve çevrenizin akışını ve enerjisini artırabilir. Kucaklaması kolaydır ve evinizi içinde bulunulacak daha iyi bir yer gibi hissettirmenize yardımcı olabilir.
  36. Zeka Oyunları Yapın
    Sudoku, bulmacalar ve kelime bulma gibi oyunlar rahatlamanın ve zamanınızın tadını çıkarmanın harika yollarıdır. Kanepeye sarılın ve beyninize bir egzersiz yapın!
  37. Bir Sonraki Buluşmanızı Planlayın
    Bu Koronavirüs krizi korkutucu ve aylarca sürmesi bekleniyor ama bunu atlatacağız. Kriz sona erdiğinde neden bir parti planlamıyorsunuz ya da bir araya gelmiyorsunuz, böylece arkadaşlarınızı ve ailenizi bir araya toplayıp gerçek anlamda kaliteli zaman geçirebilirsiniz.
  38. Çekmecelerinizi ve Dolaplarınızı Düzenleyin
    Çekmecelerinizi ve dolaplarınızı düzenlemek için zaman ayırın. Bu hurda çekmecesi eski paket menülerle veya son kullanma tarihi şüpheli malzemelerle dolu bir dolap. Onları düzenlemek için zaman ayırın ve gurur duyabileceğiniz ışıltılı, düzenli dolaplara sahip olun.
  39. Bir Hobi Oluşturun
    Hep örmeyi dilediniz mi veya model bir demiryolu hattı inşa etmek mi istediniz? Şimdi bir hobiye başlamanın tam zamanı. İhtiyaç duyduğunuz malzemeleri çevrimiçi sipariş edebilir ve yepyeni bir beceri öğrenmek için çevrimiçi eğitimleri takip edebilirsiniz.
  40. Hikayeler Anlat
    Yere battaniyeler koyun, ailenizi toplayın ve birbirinize hikayeler anlatın. Bunlar geçmişinizden, aile geçmişinizden ve hatta hayalet hikayelerinizden komik hikayeler olabilir. Hikayeleri birbirinizle paylaşın ve televizyon ve bilgisayar ekranlarından uzakta hak ettiğiniz zamanın tadını çıkarın.
  41. Bir Bulmacayı Tamamla
    Mümkün olduğunca çok sayıda parça ile! Yapboz bulmacaları, tek başınıza veya aile üyelerinizle birlikte tadını çıkarabileceğiniz kolay bir aktivitedir. Ayrıca bir bulmacayı birkaç gün içinde tamamlayabilirsiniz, bu da onu başka aktiviteler veya ev işi taahhütleri etrafında toplayıp bırakıp uyum sağlamayı kolay bir proje haline getirir.
  42. Komşularınızı Kontrol Edin
    Özellikle yaşlılar veya tanıdığınız herhangi biri yalnız yaşar. Ailenizle veya ev arkadaşlarınızla yalnız kalmanın zor olduğunu düşünüyorsanız, yalnız kalmanın ne kadar zor olduğunu bir düşünün!
  43. Meditasyon yapmayı öğrenin
    Zihninizi sakinleştirmeyi öğrenirseniz, değişen haberler için bir daha asla stresli veya endişeli olmayacaksınız. Gözleriniz kapalı bir şekilde uzanın ve nefesinizi kontrol etmeye odaklanın: derin nefes alıp verin ve zihninizi olabildiğince temizlemeye çalışın.
  44. ​​Peçeteleri Katlamayı Öğrenin
    Ya da her zaman ustalaşmak istediğiniz herhangi bir küçük beceri! Peçete katlamak basit ama ayrıntılı bir sanattır ve bir sonraki akşam yemeği partinize ev sahipliği yaparken bunu nasıl yapacağınızı öğrendiğiniz için kendinize teşekkür edeceksiniz.
  45. Anne Babanız ve Büyükanne ve Büyükbabanızla Görüşün
    Aile geçmişinizi biliyor musunuz? Çocuklarınız veya çocuklarınızın çocukları için bir yere yazdınız mı? Değilse, neden anne babanı ve büyükanne ve büyükbabanı aramayıp onlarla röportaj yapıp sesi kaydetmiyorsun. Bu size yalnızca kapsamlı bir aile geçmişi oluşturma şansı vermekle kalmayacak, aynı zamanda yaşlılar ve en savunmasız kişiler için hayati sosyal temas sağlayacaktır.
İnternet sitemizden (www.matumed.com) en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz.