MASKENİ DOĞRU TAKTIĞINA EMİN MİSİN?

Maske kullanırken uymamız gereken kurallar karmaşık değil ama yanlış yapıyor olabilirsiniz. Ve belki de daha kötüsü, kendinizi yanlışlıkla uygun güvenlik önlemleri olmadan koronavirüsü kapma olasılığına daha fazla maruz bırakabilirsiniz. Ancak detaylara biraz dikkat edilmesi gerekecek.

  1. Halkın içindeyken maske takın.
    Bilimsel çalışmalar, koronavirüsün toplumda daha yüksek yayıldığını gösteriyor. Bu, insanların COVID-19’u yakaladıkları ve onu nasıl elde ettiklerini tam olarak bilmedikleri anlamına geliyor.Aynı zamanda, asemptomatik olan (hasta olma belirtileri göstermeyen) ve bilmeden virüsü geçebilen insanlar da vardır. Maskenin amacı, öncelikle hastalığa yakalanma ihtimalinize karşı başkalarını sizden korumaktır. En azından bir maske takılıyken, virüsü olan ancak bunun farkında olmayan biri, öksürdüğünde, maske bu solunum damlacıklarını yakalayabilir.
  2. Aileniz olmayan biriyle yakın temas halinde olacaksanız bir maske takın.
    En yüksek riskli faaliyetlerden biri kapalı alandaki insanlarla maske takmadan veya sosyal mesafeye uymadan etkileşim kurmaktır. Birine iki metre yakınlıkta olmanız gerekiyorsa, koruma için en iyi seçenek maske takmaktır.
  3. Maskenin ağzınızı, burnunuzu ve çenenizi kapattığından emin olun.
    Ayrıca maskenin özellikle yanlarda çok gevşek olmamasını gerekir. Maskenizin yanlarında büyük boşluklar olmamalı ama yine de nefes alabildiğinizden emin olun.
  4. 2 yaşından küçük bebek ve çocuklara maske takmayın.
    Bebeklerin solunum yollarını tıkamak istemezsiniz.
  5. Maskenin dışına dokunmayın.
    Maskenin işini yaptığını ve virüsün ağzınıza veya burnunuza girmesini engellediğini biliyoruz. Ancak virüs, maskenizin dışına yerleşir. Bir kişi maskenin dışına dokunursa, virüs eline bulaşabilir ve dokunulan her şeye geçebilir. Bu yüzden doktorlar da yüzünüze dokunmamanızı şiddetle tavsiye ediyor. Yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri maskenin dışına dokunmak, ardından maskenin içine dokunmak ve tekrar takmaktır. O zaman muhtemelen o virüsü soluyorsunuz.
İnternet sitemizden (www.matumed.com) en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz.